deennl

Achtergrond

Interview Weekend Gezet januari 2013:

http://carinevaessen.wordpress.com/2013/01/18/joyce-boschker-ik-leg-mezelf-geen-grenzen-meer-op/ 

Over mij

De definitie van kunst kan ik je wellicht niet geven, een definitie van kunst met dé belangrijkste functie kan ik echter overduidelijk verwoorden: persoonlijk ontroeren. Niets meer en niets minder! Ik maak kunst zonder beperkingen waarbij ik woorden als trendy, hip en eigentijds vermijd. Ik ben juist niet modieus, maar tijdloos in mijn kunstzinnige creaties op het blanke doek. Ik geef met veel liefde en zorg mijn eigen kijk op schilderkunst.

Visie

Ik heb ervaring in schilderen. Spreek maar gerust over veel ervaring, opgedaan sinds mijn opleiding aan de Hogeschool voor Kunsten te Utrecht. Dáár was het waar ik mijn unieke visie op de wereld van kunst ontdekte, creëerde,  ontwikkelde en vervolgens deelde met mijn omgeving.

Toegankelijkheid

Ik breng mijn zienswijze onder woorden door te zeggen dat kunst juist wél voor een groot publiek bestemd moet zijn en dus wél toegankelijk moet worden gemaakt voor een brede doelgroep. In mijn vingers en handen moet kunst leven en zich moeiteloos aanpassen aan de liefhebber. Vooral niet andersom. Het wordt tijd dat kunst die zogenaamde intellectuele grenzen eens verlaat waarover kunstkenners het liefst uren willen filosoferen. Iedereen moet juist ruimte krijgen om een eigen vertaling te geven aan  schilderkunst. Zo denk ik over de kunst van het schilderen en zo zal ik het ook uitvoeren.

Ontroering

Ik maak in mijn kunstopvatting volop ruimte voor jouw interpretatie van kunst. Ik zal met mijn  schilderijen jouw juiste snaar beslist raken, jouw stijl stevig omarmen, jouw taal vloeiend spreken en mijn penseelstreken onherroepelijk afstemmen op jouw persoonlijke wensen. De definitie van kunst kan ik je wellicht niet geven, een definitie van kunst met dé belangrijkste functie kan ik echter overduidelijk verwoorden: persoonlijk ontroeren. Niets meer en niets minder!

Weergave

Ik maak schilderijen: portretten, gebeurtenissen, stillevens, abstract of juist concreet en haarzuiver. Dat wil zeggen dat  de werkelijkheid die jij belangrijk of mooi vindt door mijn artistieke kracht wordt omgezet in beelden. Daarbij geef ik graag mijn eigen touch aan schilderijen en schilder ik dus niet klakkeloos in opdracht. Ik buig wel diep mee met mijn opdrachtgevers , dat dan weer wel, en daarvoor is een onbegrensd aanpassingsvermogen een absolute must. Ik luister, denk, creëer, neem afstand, knik en lach… en dat laatste doe ik samen met jou.

Persoonlijk

Ook bedrijven en instellingen ontdekken de voordelen van kunst op maat en worden dus door mij met open armen ontvangen. Persoonlijke kunst geeft net dat extra beetje meer uitstraling aan kantoor en organisatie en draagt volgens mij onherroepelijk bij aan een prettigere en menselijkere werkomgeving. Serene, bescheiden afbeeldingen die de bedrijfssector verbeelden of juist abstracte schilderijen in felle en heldere kleuren. Het is allemaal bespreekbaar.

Ik zal op doek meer vertellen over jouw (werk-)plek……. en dus ook over jouzelf.